De werking van Sleeplezen

De werking van Sleeplezen

Sleeplezen is een methode die kinderen met ernstige leesproblemen weer goed op weg kunnen helpen

Read More

Placeholder Image 2

Info voor ouders

To add a slider go to Theme Options -> Homepage and choose page slider. The slider will use the page title, excerpt and featured image for the slides.

Read More

Placeholder Image 3

Info voor professionals en scholen

To add featured content go to Theme Options -> Homepage (Featured) and turn the switch on then add the content you want for each section.

Read More

Welkom op de officiële site van Sleeplezen®

Sleeplezen® is de strategie die onderwijzers en leesspecialisten gebruiken als het lezen niet op niveau komt. Bij Sleeplezen® wordt de leesaanpak versimpeld en ligt de nadruk op synthese en vloeiend lezen en boven alles op leesplezier!

De grondlegger van Sleeplezen® is Jaap Stoppelenburg, die als logopedist en leesspecialist veel kinderen heeft zien langs komen die lezen afschuwelijk vonden. Hij zag de enorme impact van slecht lezen op het zelfvertrouwen van kinderen en ontwikkelde een strategie die de negatieve sfeer rond het lezen wegneemt.

“Als na een paar keer blijkt dat een bladzijde lezen geen half uur kost maar vijf minuten, zie je ze opbloeien.” – Jaap Stoppelenburg

Ongeveer 700 leraren, logopedisten en leesspecialisten, verdeeld over heel Nederland, zijn inmiddels opgeleid om met Sleeplezen® kinderen te leren lezen. Dit groeiende netwerk is altijd op zoek naar mensen die ook gebruik willen maken van deze strategie.